Wout Weghorst legt plafond niet bij Wolfsburg: ‘Weet niet waar mijn loopbaan eindigt’

28 december 2018

Proshots

Wout Weghorst heeft bijzonder goed jaar achter de rug. De 26-jarige spits maakte in maart in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland zijn debuut voor het Nederlands elftal en verdiende enkele maanden later een transfer van AZ naar VfL Wolfsburg.


Weghorst is bij de Duitse club verzekerd van een basisplaats en geniet met volle teugen van zijn Bundesliga-avontuur. De aanvaller speelde in de 1e seizoenshelft 17 potjes voor Wolfsburg, waarvan 16 als basisspeler. Daarin was hij goed voor 6 doelpunten.

Keuzes
"Ik heb heel bewust voor deze club gekozen. Ik had sterk het gevoel dat ik hier mijn kansen zou gaan krijgen. Uiteindelijk is het aan jezelf om je kans te pakken en dat heb ik vrij snel gedaan", vertelt hij aan FOX Sports.

Weghorst miste dit seizoen nog geen competitiewedstrijd voor Wolfsburg, dat bij de winterstop op een verdienstelijke 5e plaats staat in de Bundeliga. "Dat is wat je vooraf voor ogen hebt, maar zo makkelijk is het niet altijd in het buitenland. Op dit moment gaat het hartstikke goed en kan ik wel zeggen dat ik basisspeler ben."

Streiss tot den Tot
Weghorst geniet van de manier waarop men het voetbal beleeft in Duitsland. "Het is echt genieten. Alle stadions zitten bomvol. De beleving, de wedstrijdintensiteit, het tempo. Ik kan er niet over ophouden. Ik denk dat de mensen hier echt voor het voetbal leven. De beleving is groot, zowel bij de supporters als op het veld. Dat zijn facetten die bij me passen", vervolgt de spits, die merkt dat zijn manier van spelen op waarde wordt geschat door het Duitse voetbalpubliek.

Verdiensten
"Het is hier voor het eerst, dat het harde werken zo enorm gewaardeerd wordt. Dat vinden de mensen hier supermooi en dat motiveert me om nog harder te werken. Druk zetten met volle overgave: daar ligt in Nederland wat minder de nadruk op. In Nederland wordt er anders naar gekeken, in Nederland ligt de nadruk meer op het spel met de bal. Ik heb het gevoel dat er in Duitsland anders naar wordt gekeken. Hier wordt met veel meer passie en emotie gespeeld."

Weghorst heeft nog een contract tot de zomer van 2022 bij Wolfsburg. Hij brak in het betaald voetbal door bij FC Emmen en belandde vervolgens via Heracles Almelo uiteindelijk bij AZ, dat afgelopen zomer circa 10,5 miljoen euro toucheerde voor de verkoop aan Wolfsburg.

Stappen zetten
"Uiteindelijk kun je in het voetbal niet alles plannen, maar ik heb de stappen die ik heb gemaakt, wel telkens bewust gemaakt. Iedere keer merk ik dat ik weer stappen maak en een betere speler word. Ik weet niet waar het eindigt, maar ik durf na een halfjaar wel te stellen dat mijn plafond ook hier niet ligt", besluit Weghorst.