Wow! Babel ontving bizar veel doodsbedreigingen na interesse van Galatasaray

26 mei 2019

BSR Agency

Ryan Babel heeft nog geen duidelijkheid voor volgend seizoen. Tegen het AD bevestigt hij wel dat de Turkse topclub Galatasaray interesse heeft. Pikant, want de Nederlander speelde in het verleden voor rivaal Besiktas.


,,Zij (Gala, red.) hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal”, aldus Babel.

Doodsbedreigingen
Babel merkte wel al direct hoeveel het losmaakt dat hij voor Galatasaray kan gaan spelen als ex-voetballer van Besiktas. ,,Ja, ik heb veel heftige reacties voorbij zien komen op sociale media. Doodsbedreigingen? Ja, in de duizenden wel, dat gaat nou eenmaal zo deze tijd dat mensen hun emoties heel makkelijk kunnen uiten in het openbaar. Ik snap uiteraard wel dat mijn stap gevoelig zou liggen, maar ik ben niet de eerste die ‘m maakt en ik vind dat men het nooit te persoonlijk moet maken. Als het Galatasaray wordt, is het niet bedoeld om mijn oude club dwars te zitten.”

Geen Championship
Babel verliet Besiktas afgelopen januari om het seizoen af te maken bij Premier League-club Fulham. Daar speelde hij goed, maar kon degradatie niet helpen voorkomen. ,,Bij Fulham blijven was alleen een optie bij handhaving. Het Engelse Championship schat ik in als een competitie die mij minder ligt qua hoeveelheid wedstrijden en de fysieke manier van spelen.”