WOW! CSKA vernedert Real Madrid, maar ligt uit Europa na zege Plzen

ProShots

Sjors Tanis • 21:46, 12-12-2018 / Laatste Update: 00:23, 05-01-2024

CSKA Moskou zal met een heel zuur gevoel de Europese campagne van dit seizoen eindigen. De Russen wonnen zelf met bizarre cijfers op bezoek bij titelverdediger Real Madrid (0-3), maar dankzij een zege van concurrent Viktoria Plzen op AS Roma (2-1) wordt CSKA 4e en laatste in de groep.

Plzen mag als nummer 3 door in de Europa League, terwijl Real Madrid -ondanks de harde nederlaag tegen CSKA- in Groep G als 1e eindigt. AS Roma mag als nummer 2 ook door naar de knockout-fase van de Champions League.

Real krijgt kansen, CSKA scoort

Titelverdediger Real Madrid was thuis eigenlijk veel sterker dan CSKA Moskou. Maar ondanks vele kansen voor De Koninklijke leidde de Russen met liefst 0-2 bij rust. Fedor Chalov maakte 8 minuten voor rust de 0-1, waarna Georgiy Shchennikov niet veel later voor meer vreugde zorgde bij de bezoekers.

Ruime zege bij Real, maar uit Europa

Real, dat met een echt B-team speelde omdat het al geplaatst is voor de knockout-fase, kreeg na rust opnieuw een aantal goede kansen, maar de zege ging naar CSKA Moskou. Sterker nog: Arnór Sigurdsson maakte in de 2e helft de vernedering voor Real compleet: 0-3. Maar ondanks de zeer ruime zege blijft CSKA dus met lege handen achter; als nummer 4 in de groep is het Europese avontuur dit seizoen voorbij voor de Russen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Plzen grijpt EL-ticket

Die heel verrassende zege van CSKA leek voor droevige gezichten te zoren bij Viktoria Plzen. De club moest door het resultaat in Madrid winnen van AS Roma, maar dat bleek een hele opgave. De Tsjechische club deed er echter alles voor en kwam na ruim een uur spelen dankzij Jan Kovařík op 1-0. De snelle gelijkmaker van Cengiz Ünder (1-1) betekende dat Plzen bij die stand als 4e zou eindigen in de groep. Maar in Tsjechië konden ze toch feest vieren, want 18 minuten voor tijd scoorde Tomáš Chorý de zo gewenste winnende treffer voor Plzen: 2-1. Luca Pellegrini kreeg in blessuretijd nog zijn 2e gele kaart bij AS Roma.

Door de nipte zege gaat Plzen als nummer 3 dus door naar de knockout-fase van de Europa League. AS Roma eindigt achter groepswinnaar Real Madrid als 2e in de groep en gaat ook naar de laatste 16 van de Champions League.