WOW! Huub Stevens interim-trainer bij Schalke; Domenico Tedesco ontslagen

14 maart 2019

BSR Agency

Domenico Tedesco is donderdag ontslagen als trainer van Schalke 04. De Duitse voetbalclub maakte bekend dat de Nederlander Huub Stevens tijdelijk op de bank plaatsneemt in Gelsenkirchen.


Tedesco presteerde de laatste tijd slecht bij Schalke. En dat terwijl hij vorig seizoen sensationeel tweede werd met Schalke in de Duitse competitie. Afgelopen dinsdag ging Schalke nog met 7-0 de bietenbrug op bij Manchester City in de Champions League.

Stevens clubicoon
Schalke 04 (14de) speelt zaterdagmiddag in de competitie tegen RB Leipzig (3de). Dan zal Stevens voor het eerst sinds 2012 weer coachen. Stevens werd tot trainer van de eeuw gekozen bij Schalke, mede omdat hij Schalke in 1997 de UEFA Cup bezorgde. De Limburger zal worden geassisteerd door Mike Büskens.

Einde voor Tedesco
De 33-jarige Tedesco was bezig aan zijn 2e seizoen bij Schalke. De Italiaan begon uitstekend en leidde de club naar de 2e plaats achter kampioen Bayern München. Het bestuur van Schalke verlengde daarop in augustus vorig jaar zijn contract tot de zomer van 2022. Dit seizoen wist Schalke de goede prestaties niet door te trekken. Begin maart was het ontslag van Tedesco na een thuisnederlaag tegen Fortuna Düsseldorf (0-4) al dichtbij, maar toen kreeg de trainer nog het voordeel van de twijfel. Tedesco ging na dat duel naar de harde kern van Schalke om zich te verontschuldigen, maar hij werd uitgescholden en bekogeld met bier.

,,Het was niet eenvoudig deze beslissing te nemen. Domenico heeft veel voor Schalke betekend'', zei sportief directeur Jochen Schneider. ,,Maar we denken dat een ommekeer er met deze trainersstaf niet meer in zat.''


Robert Hüsken
Edele redacteur volgt de paardensport, (Duits) voetbal, handbal en eigenlijk alle andere sporten ook. Watcher RB Leipzig. Schrijft in galop!