Wow! Ronaldo verdiende al 1 miljard dollar in z’n leven

6 juni 2020

AFP

Cristiano Ronaldo komt in een rijtje met Tiger Woods en Floyd Mayweather. Zij zijn de enige 3 sporters die meer dan 1 miljard dollar verdiende. Volgend jaar zal Lionel Messi zich ook in dat rijtje voegen. Dat heeft het Amerikaanse zakenblad Forbes berekend. 


1 miljard dollar is ongeveer 930 miljoen euro. Wat een geld, hè? Woods bereikte de mijlpaal als eerste, in 2009 al. Dat kwam door een langdurige deal met Nike. Mayweather volgde in 2017, dankzij al zijn Money Fights.

'Mager' jaar
2020 wordt vanwege de coronacrisis een ‘mager jaar’ voor Ronaldo. Hij zal dit jaar ‘slechts’ 60 miljoen dollar verdienen. Wat minder dan vorig jaar vanwege een collectieve loonsverlaging van 30 procent bij Juventus. 

Hoe verdient Ronaldo z'n geld?
In 17 jaar profvoetbal verdiende hij aan salaris al 650 miljoen dollar. Daarnaast heeft hij gigantisch veel commerciële deals: Unilever, Tag Heuer, Toyota, American Tourister, KFC, Armani, Castrol, Clear Haircare en Herbalife zijn bedrijven die gebruik maken van zijn naam.

Ook heeft-ie nog een eigen onderbroekenlijn, eigen schoenen, eigen jeans, eigen dekens én eigen parfum. We sluiten af met de CR7-hotels, maar geloof ons: hij heeft nóg veel meer manieren waarop hij geld verdient.