WTF! Fenerbahçe komt in 12 (!) minuten terug van 'jantje' in topper met Besiktas

Getty

Sjors Tanis • 22:06, 25-02-2019 / Laatste Update: 07:45, 07-01-2024

Een krankzinnige pot vanavond in de Turkse Süper Lig. De bijzondere topper tussen nummer 3 Besiktas en het dolende Fenerbahçe leek kinderspel te worden voor Besiktas, maar 'Fener' kwam na rust terug van 'jantje' en pakte een punt: 3-3.

Door het gelijkspel staat Besiktas nu op 40 punten na 23 duels. Koploper Basaksehir heeft 51 punten. 'Fener' heeft 25 punten en staat daarmee 14e, 2 plekken boven de degradatiestreep.

'Jantje' voor pauze

Fenerbahçe draait al een dramatisch seizoen en speelde een 1e helft bij Besiktas in de lijn van het seizoen. Door doelpunten van Gökhan Gönul in de 10e minuut en Burak Yilmaz in de 18e én 45e minuut leidde Besiktas bij rust al met 3-0 tegen een zwak Fenerbahçe. De 'topper' was al na 45 minuten beslist.

Sicke comeback

Na de pauze maakten de bezoekers via Miha Zajc al snel de 3-1 en dus kwam de hoop weer terug bij Fenerbahçe. Zeker nadat Sadik Çiftpınar in de 61e minuut de 3-2 maakte. Het verschil was nog maar 1 doelpunt en 6 minuten later stond het weer gelijk via Hasan Kaldırım. Zo zorgde Fenerbahçe voor een comeback van 3-0 naar 3-3 in slechts 12 minuten.

Rampseizoen

Fenerbahçe blijft ondanks en comeback en het gelijkspel in degradatiezorgen. De club staat daar al het hele seizoen. Phillip Cocu begon het seizoen als hoofdtrainer, maar werd na slechte resultaten al snel ontslagen. Daarna is het er echter niet veel beter op geworden bij de dolende Turkse topclub.