WTF! Ontslagen assistenten Fenerbahçe haalden zieke acties uit om Cocu er uit te werken

10 oktober 2018

Pro Shots

Phillip Cocu werd al meerdere malen in verband gebracht met een vertrek bij Fenerbahçe. En hij werd niet alleen door journalisten naar buitengewerkt, ook z'n eigen staf hielp een handje mee. Dat ontdekte Ali Koç, de president van de club, die het verhaal naar buiten bracht.


Bij Fener werden Turgay Altay, Murat Ozturk en Alper Asci, onderdeel van Cocu's staf, vorige week buiten gesmeten. "De 3 ontslagen trainers hebben alle informatie over spelers, wedstrijden en trainingen gelekt naar een derde partij, inclusief videobeelden. Alle informatie en statistieken van vorig seizoen zijn stiekem gewist", citeert Voetbal International de president via het clubkanaal.

Rommel binnen de staf
Niet alleen Cocu, maar ook assistent Erwin Koeman kreeg met wat rotzooi te maken. "Nadat Erwin Koeman bij de staf kwam, kreeg hij bepaalde taken die eerder in handen waren van Turgay Altay. Daarna hebben de trainers die vanuit vorig jaar nog deel uitmaakten van de technische staf besloten Cocu niet meer te helpen", aldus Koç.

"Verschillende spelers klaagden over vermoeidheid. Zij voelden zich niet fit tijdens de wedstrijden. Dit kwam doordat de fitnesstrainers de informatie over vermoeidheidsklachten niet hebben overgedragen aan de trainer. Er is door de 3 ontslagen trainers zo zwaar getraind, dat er zware blessures hadden kunnen ontstaan. Spelers klaagden over die trainingen, maar ook dat werd niet doorgegeven aan Cocu."

Bizar incident voor wedstrijden
Koç spreekt zich ook uit over walgelijke incidenten die voor de wedstrijden met Besiktas en Spartak Trnava gebeurden.

"Voor de wedstrijd tegen Besiktas lag er plotseling een kleed in de kleedkamer. De 3 trainers die later ontslagen zijn, zeiden tegen de spelers dat ze Cocu in dat kleed gingen oprollen na de wedstrijd, om hem terug naar Nederland te sturen. Dit gebeurde nog eens tegen Spartak Trnava. Toen dat verhaal bij mij terecht kwam, heb ik hen meteen ontslagen."