WTF! President Kameroen besloot om Seedorf en Kluivert te ontslaan

17 juli 2019

AFP

Waar wij hier in Nederland toch redelijk politiek en sport als 2 losse dingen bekijken, is dat in Kameroen blijkbaar anders. Dinsdagavond werd bekendgemaakt dat Clarence Seedorf ontslagen werd als bondscoach van Kameroen. Niet de voetbalbond maakte dat besluit, maar de president Paul Biya, zo meldt De Telegraaf.


Na de uitschakeling van de Ontembare Leeuwen in de 8e finale van de Afrika Cup (3-2), waren de posities voor Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert niet meer te houden. De minister van sport, Narcisse Kombi, liet de mening van de president direct na die uitschakeling horen.

''Een vernieuwing van het contract van meneer Seedorf als coach van de Ontembare Leeuwen is daarom onmogelijk. De bond is geïnformeerd. De veranderingen worden doorgevoerd na instructies van president Paul Biya'', aldus de minister.

Ingrijpen FIFA?
Hartstikke leuk dat de politiek daar zo op de sport zit, maar eigenlijk mag dat helemaal niet. In de statuten van de FIFA staat dat er geen politieke inmenging mag zijn bij dergelijke besluiten. Daarmee gaan Seedorf en Kluivert niet hun baan terugkijken, maar wie weet dreigt er wel een andere sanctie voor Kameroen.