WTF! ‘Trainer én voorzitter van Marseille stappen op na doodsbedreigingen’

19 september 2023

ANP
Doodsbedreigingen marseille

Ajax ontvangt donderdag Olympique de Marseille voor de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers kennen een moeizaam seizoen, maar bij Marseille lijkt het nog veel slechter te gaan. Vanochtend meldde het Franse L'Équipe al dat trainer Marcelino García Toral ontslag neemt, Eurosport voegt daar voorzitter Pablo Longoria aan toe. Dit zou te maken hebben met doodsbedreigingen van Marseille-fans!


Marcelino is pas sinds deze zomer aangesteld als hoofdtrainer. Zijn vertrek zou gekoppeld zijn aan dat van Longoria. Het team van Marseille begon slecht aan het seizoen en kwalificeerde zich niet voor de Champions League. Daarna werden maar 2 van de eerste 5 competitiewedstrijden gewonnen.

Harde kern
Dit zou reden zijn geweest voor doodsbedreigingen vanuit de harde kern van Marseille. De ultra's van de Franse club staan bekend om hun fanatisme en hun radicale aanpak. Hiermee leggen ze veel druk op de directie en het personeel van hun ploeg. Voor Longoria en Marcelino zou deze druk te hoog zijn opgevoerd. Dat verbaast ons niks!