Zaakwaarnemer die vlucht en transfer Sala regelde: ‘Cardiff geeft mij de schuld’

19 februari 2019

Imago Sport

Willie McKay is boos op Cardiff City. De zaakwaarnemer die samen met zijn zoon Mark de transfer van de verongelukte Emiliano Sala van Nantes naar de Premier League-club regelde, zegt tegen The Times  dat Cardiff de schuld in zijn schoenen probeert te schuiven.


McKay, wiens zoon Mark als makelaar de belangen van Nantes behartigde in de transfer van Sala, maakt er geen geheim van dat hij zelf het privévliegtuigje regelde voor de overleden Argentijn. De Brit regelde naar eigen zeggen maar liefst 9 vluchten in 6 weken tijd om de transfer in goede banen te leiden. Zo liet hij bijvoorbeeld Neil Warnock, de manager van Cardiff, overvliegen naar Nantes om de wedstrijd tegen Marseille bij te wonen en Sala aan het werk te zien. Maar de Brit blijft ontkennen dat hij een rol speelde bij de keuze van de piloten.

Vlucht geregeld
“We regelden vrijdagavond een vlucht en Cardiff-teammanager Callum Davies was daarvan op de hoogte”, verklaart McKay. “De vlucht vertrok op zaterdagochtend om 11u30 en bracht Emiliano Sala terug naar Nantes. De piloot wachtte 2 dagen in Frankrijk, zodat Sala alles kon regelen voor zijn vertrek. Op maandagavond vloog hij dan terug naar Cardiff, zo kon hij dinsdag aansluiten op training. Op de luchthaven van Cardiff zou Sala opgewacht worden door Davies. Cardiff City was dus op de hoogte van de vlucht én de club wist ook wie het vliegtuigje geregeld had.”

Niets te verbergen
“Ze (Cardiff, red.) proberen de schuld in mijn schoenen te schuiven. Maar ik heb niets te verbergen”, aldus McKay. “We zullen volledig transparant zijn over alles wat er is gebeurd om de transfer in goede banen te leiden. Ze proberen mij in een negatief daglicht te stellen om zichzelf te beschermen. Ik heb Cardiff alvast laten weten dat ik bereid ben om hen publiekelijk te ontmoeten, zodat iedereen kan begrijpen wat er precies gebeurd is.”

Volgens McKay doet Cardiff er alles aan om de transfersom voor Sala (17 miljoen euro) niet te hoeven betalen.