‘Zaha skipt training om op het nippertje overstap naar Everton te forceren’

8 augustus 2019

BSR

Het is de laatste jaren een populaire manier om als profvoetballer je zin te krijgen: niet opdagen op de training. Wilfried Zaha, de topaanvaller van Crystal Palace, doet er volgens Sky Sports nu ook aan mee. De Engelse Ivoriaan wil er een transfer naar Everton mee forceren.


Wie donderdag, net als Zaha, nog een transfer binnen Engeland wil, moet ook wel alles uit de kast halen. De transfermarkt sluit er op deze dag namelijk om 18.00 uur. Vorig jaar kwamen de Premier League-clubs met een akkoord dat moet voorkomen dat teams hun belangrijke spelers tijdens de competitiestart kunnen kwijtraken.

Onderhandelingen
Problemen dus voor de 26-jarige international. Marcel Brands, de technisch directeur van de Everton, zou bereid zijn om 70 miljoen pond (75,9 miljoen euro) plus een aantal spelers naar Londen te sturen. Palace weigert volgens de geruchten voor minder dan 80 miljoen pond (86,8 miljoen euro) over de brug te komen.

Een echte Eagle
Zaha wordt bij Palace gezien als kind van de club. Hij kwam er in 2001 als 9-jarig jochie in de jeugdopleiding terecht. Van 2013 tot 2015 stond hij bij Manchester United onder contract, maar ook het grootste deel van die periode voetbalde hij (op huurbasis) voor Palace.