Zakelijk Arsenal wint van Chelsea in Londense derby (video)

admin • 21:26, 19-01-2019 / Laatste Update: 14:43, 08-01-2024

Arsenal beleeft veel ups en downs dit seizoen. Maar de overwinning op Chelsea (2-0) mag je zeker een up noemen. Vooral in de 1e helft overspoelden de Noord-Londenaren hun plaatsgenootjes uit het zuiden.

Met een geweldige goal opende Alexandre Lacazette de score voor Arsenal. De Franse spits kreeg een voorzet op hem af en wurmde zijn zich met de bal pijlsnel langs 3 man heen. Oog in oog met de keeper schoot hij keihard raak.

2-0

Door een goal van landgenoot Koscielny, werd het nog voor rust 2-0. Het was alweer de 20e Premier League-goal voor de verdediger. Chelsea had nog een paar kansen op een aansluitsingstreffer. Marcos Alonso schoot voor rust nog op de paal.

Moeilijk scoren

Na rust sloot Arsenal-Emery de winkel, waardoor Chelsea nog meer moeite had om een goal te maken. Ook Arsenal, dat zo nu en dan gokte op de snelheid van Aubameyang, kreeg er geen 3e in.

Blessure voor Bellerin

In de 2e helft was er ineens slecht nieuws voor de Gunners. Rechtsback Bellerin, een belangrijke pion voor Arsenal, moest er met een brancard vanaf. De Spanjaard heeft waarschijnlijk een knieblessure opgelopen.