Zakelijk United zonder al te veel spektakel langs taai Leicester (video's)

AP

Trevor Wagener • 01:02, 11-08-2018 / Laatste Update: 02:49, 06-01-2024

Zonder het thuispubliek maximaal te vermaken, heeft Manchester United de openingswedstrijd in de Premier League zakelijk gewonnen. De ploeg van José Mourinho was op het eige Old Trafford met 2-1 te sterk voor Leicester City.

United kwam al in de 3e minuut op voorsprong. Aanvoerder Paul Pogba benutte de terechte penalty, nadat Daniel Amartey knullig hands maakte. Leicester ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Met Kelechi Iheanacho, Demarai Gray en de nieuw aangekomen James Maddison gingen The Foxes op zoek naar een goal.

Shaw primeur

De 1e helft ging nog gelijk, maar in het 2e bedrijf was het pijpje leeg bij de kampioen van 2016. In de 83ste minuut leek de wedstrijd gespeeld. Luke Shaw, die een lange tijd met blessureleed kampte en van de zomer te dik terugkwam van vakantie, die iet wat gelukkig de 2e treffer scoorde. Het was zijn 1e goal in dienst van United:

Te late goal

Leicester kwam nog terug via invaller Jamie Vardy. Hij volgde de voorzet van Ricardo Pereira en werkte bij de paal de rebound binnen. Verder kwamen zij niet. Ook de bij een corner mee opgestoomde keeper Kasper Schmeichel kon niets uitrichten.