Zaterdagmiddag Premier League-overzicht: Suprs winnen en Van Der Hoorn is trefzeker

Pro Shots / Action Images

admin • 19:26, 03-03-2018 / Laatste Update: 00:14, 06-01-2024

Tottenham Hotspur heeft op het eigen White Hart Lane geen fout gemaakt tegen Huddersfield Town. Daar was wel Heung-Min Son voor nodig, want de Zuid-Koreaan was met twee doelpunten verantwoordelijk voor de gehele productie van de Londense club: 2-0.

Met zijn 14e treffer van het seizoen zette Son de thuisploeg na 27 minuten op voorsprong tegen. Na een pass van Dele Alli rondde de Zuid-Koreaan koeltjes af door de bal achter Huddersfield-doelman Jonas Lössl te schieten. Het was het enige doelpunt in de eerste 45 minuten, waarin Tottenham heer en meester was. Huddersfield, waar Rajiv van La Parra en Terence Kongolo basiskrachten waren, creëerde in het eerste bedrijf één doelpoging, tegenover vijf van de thuisploeg.

In de 2e helft was het niet lang wachten op de tweede Londense treffer. Nog geen 10 minuten na rust vond Son opnieuw het doel: na een prachtige assist van Harry Kane kopte de vleugelaanvaller raak.

Tottenham Hotspur is dankzij de zege - in ieder geval voor even - de nummer 3 in de Premier League. De ploeg van Mauricio Pochettino heeft 58 punten, 1 meer dan Liverpool, dat om 18.30 uur Newcastle United ontvangt op eigen veld. Koploper Manchester City heeft 75 punten.

Van der Hoorn trefzeker bij winnend Swansea

Mike van der Hoorn scoorde namens Swansea City in de thuiswedstrijd tegen West Ham United. De oud-verdediger van FC Utrecht en Ajax kon na ruim een half uur spelen raak koppen na een assist van Sung-Yeung Ki. Het was de 2-0, nadat Ki zelf verantwoordelijk was voor de openingstreffer.

3 minuten na rust besliste Andy King de wedstrijd met een intikker van dichtbij. Jordan Ayew maakte vanaf 11 meter de 4e Swansea-treffer, waarna invaller Michail Antonio de eretreffer maakte voor West Ham: 4-1. Luciano Narsingh zat de gehele wedstrijd op de bank.

Watford wint van hekkensluiter West Bromwich

Met Daryl Janmaat in de basis (en Marvin Zeegelaar op de bank) kwam Watford  lange tijd niet tot scoren in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter West Bromwich Albion. Totdat spits Troy Deeney na 77 minuten toesloeg en het enige doelpunt van de wedstrijd maakte: 1-0. Watford gaat na de zege over Everton heen op de ranglijst en staat nu negende.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Doelpuntloze degradatiekraker

Southampton en Stoke City scoorden niet in een echte degradatiewedstrijd tussen de nummers 16 (Southampton) en 19 (Stoke City) van de ranglijst.. Met Wesley Hoedt centraal achterin bij 'The Saints' en Bruno Martins Indi op dezelfde positie bij Stoke City konden de aanvallers van beide ploegen geen gaatje vinden in de defensie van de tegenstander.

Leicester pakt geen punt in eigen huis

Leicester City verloor in het eigen King Power Stadium van AFC Bournemouth: 0-1. Het doelpunt tegen de kampioen van 2015/16 werd gemaakt door Joshua King, die een strafschop verzilverde. Nathan Aké speelde de gehele wedstrijd namens de bezoekers.