Zeikfamilie wil verbouwing Chelsea-stadion door flutreden voorkomen

11 januari 2018

BBC

Roman Abramovich wil graag het stadion van Chelsea uitbreiden. De Russische miljardair had zelfs al een bouwvergunning gekregen van de gemeente Londen, maar er lijkt nu alsnog roet in het eten te worden gegooid. Een familie, die pal naast Stamford Bridge woont, wil de bouw voorkomen.


De familie Croswaithe, die ongeveer een 16-metergebied van Stamford Bridge afwoont, klaagt over het gigantische stadion dat er moet komen.

Hoe nu verder?
De familie, die al 50 jaar in dat huis woont, heeft in mei vorig jaar een bevel uitgevaardigd over over hun overtuiging dat het torenhoge nieuwe stadion met 60.000 plaatsen een permanente schaduw zal werpen over delen van het huis.

Mochten zij daadwerkelijk gelijk krijgen, dan komt er dus geen nieuw stadion voor Chelsea. De club doet er nu alles aan om gelijk te krijgen en heeft de gemeenteraad gevraagd om te gaan praten met de familie. Het bevel moet ingetrokken worden, voordat Chelsea kan beginnen met de bouw van het stadion.

Familie weigert miljoenen
Om al het gezeur te voorkomen, klopte Chelsea met een flinke zak geld (6 nullen) aan bij de familie Crosswaithe. Daar ging de familie niet mee akkoord. Ze zijn op zich niet tegen de verbouwing van het stadion, maar willen dat het aangepast wordt zodat zij nog kunnen genieten van het daglicht.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!