Zelfs 2e plek is ver weg voor Real Madrid door nederlaag tegen Espanyol (video)

Brian Vesseur • 22:50, 27-02-2018 / Laatste Update: 10:55, 05-01-2024

Real Madrid heeft op bezoek bij Espanyol niet weten te winnen. Diep in de blessuretijd scoorde Gerard Moreno de bevrijdende 1-0 voor de thuisploeg. Het is sowieso niet echt het seizoen voor De Koninklijke, want ze staan 3e in de competitie. Door de nederlaag in Barcelona staat de ploeg 6 punten achter Atlético Madrid, met een wedstrijd meer gespeeld.

De hele wedstrijd was niet om aan te gluren. Er waren weinig kansen en beide ploegen konden geen potten breken. In de slotfase werd Sergio Ramos mee naar voren gestuurd om de boel op te lossen, maar het bleek juist niet te helpen. In de 93e minuut was Gerard Moreno trefzeker: 1-0.

Gekke opstelling

Zinedine Zidane stuurde niet zijn vaste 11 spelers het veld op. Geen Cristiano Ronaldo in de selectie en Karim Benzema begon op de bank. De Fransman kwam na 70 minuten nog wel in het veld om wat te forceren. Dat lukte dus niet. Achterin speelde Achraf Hakimi, terwijl Marcos Llorente naast Mateo Kovacic op het middenveld speelde. Gareth Bale was dinsdagavond de spits van de Madrilenen, maar ook de snelle Welshmen kon geen potten breken.