Zidane heeft geen spijt na 'voetballesje' Barcelona: 'Sta nog steeds achter mijn keuzes'

AFP

Trevor Wagener • 19:55, 23-12-2017 / Laatste Update: 14:02, 07-01-2024

Real Madrid-coach Zinédine Zidane kreeg na afloop van de 0-3 nederlaag tegen FC Barcelona veel kritiek over de manier van spelen van zijn team.

"Ik weet dat hier nu over gesproken wordt", zei de Fransman. "Zo gaat dat als je verliest, maar ik heb geen spijt van mijn keuzes." Zidane hield voor eigen publiek Isco aan de kant. De creatieve middenvelder moest plaatsmaken voor Mateo Kovacic, die Lionel Messi voor de voeten moest lopen.

Voetballes

Voor rust lukte het Real wel om de gevaarlijkste ploeg te zijn. Karim Benzema raakte de paal en Cristiano Ronaldo schoot in kansrijke positie over de bal. In de 2e helft werd de thuisploeg compleet weggespeeld door Barcelona.

"De wedstrijd was heel anders afgelopen als we in de 1e helft wel hadden gescoord", zei Zidane die Barcelona zag uitlopen naar een voorsprong van 14 punten. De trainer van Real wilde niet zeggen dat de kampioensrace al gelopen is. "Laten we nu eerst eens van deze nederlaag herstellen", zei hij.