Zidane is kritiek op hulp van de arbitrage voor zijn ploeg zat: ‘We verdienen meer respect’

6 juli 2020

AP

Real Madrid won door een benutte strafschop van Sergio Ramos op bezoek bij Athletic Club de Bilbao. Maar de manier waarop de koploper van La Liga een penalty kreeg en de thuisploeg juist niet, zorgde voor gefronste wenkbrauwen.


Eerder deze week, tegen Getafe, kreeg Real Madrid ook al een strafschop en op 21 juni mocht Sergio Ramos ook al aanleggen, tegen Real Sociedad. Beide strafschoppen benutte de captain die inmiddels 22 keer achter elkaar raak schoot vanaf 11 meter.   

Scheids helpt Real Madrid
In Spanje laaide de discussie op dat de koploper wordt bevoordeeld door de scheidsrechter. Tegen Athletic Bilbao in San Mames versierde Marcelo een strafschop, nadat Dani Garcia indraaide en op de voet van de linksback ging staan. De scheidsrechter zag de overtreding over het hoofd, maar de VAR greep in. Penalty. Een identieke situatie deed zich daarna aan de andere kant voor met Raul Garcia. Sergio Ramos ging op zijn voet staan. Noch de arbiter noch de VAR greep in. Dat vond spits Inaki Williams maar vreemd, zo liet hij op Twitter doorschemeren.

'Onterechte kritiek'
Trainer Zinedine Zidane vond de kritieken na afloop van het duel onterecht. "Het is erg makkelijk om over controverses te praten. We doen het extreem goed en verdienen alles wat we bereiken", zei hij tijdens de persconferentie. "Ik vind het niet leuk om mijzelf in dit soort discussies te mengen.”

'Wij verdienen meer respect'
Maar 1 ding kan Zidane maar lastig verkroppen. "Ik vind dat wij meer respect verdienen en ik word er doodmoe van dat wij winnen door scheidsrechters.”