Zidane ziet Barça zwoegen, maar weigert te verslappen: ‘We kunnen nog 18 punten verliezen’

1 juli 2020

EPA

Zinédine Zidane zegt dat Real Madrid pas zal rusten als de Spaanse voetbaltitel helemaal binnen is. Hij neemt het donderdag met zijn ploeg op tegen Getafe.


Real gaat op zoek naar de 6e zege op rij sinds de hervatting van La Liga. De koploper wil profiteren van het gelijkspel van nummer 2 FC Barcelona van dinsdagavond tegen Atlético Madrid (2-2). Bij winst zet Real de grote rivaal op een achterstand van 4 punten.

'We kunnen nog 18 punten verliezen'
Barcelona lijkt de weg kwijt met 3 gelijke spelen in de laatste 4 competitieduels, maar Zidane weigert zich al rijk te rekenen. "De realiteit is dat we nog 18 punten kunnen verliezen", zei hij. "Je kan wiskundig gezien niet zeggen dat we al kampioen zijn. Ik heb als speler vaker in deze situatie gezeten. Wij zullen niet verslappen."

Hazard hard aangepakt
Real Madrid heeft een fitte selectie. Ook Eden Hazard is weer beschikbaar. Het is Zidane opgevallen dat de Belg steeds hard wordt aangepakt sinds zijn terugkeer van een enkelblessure. "Wij weten hoe goed hij is, maar onze tegenstanders kennelijk ook", zei de Franse trainer.