Ziek: In Premier League verdien je gemiddeld 12 keer meer dan in de Eredivisie

27 november 2018

Pro Shots

We weten inmiddels al lang dat je financieel beter in Engeland kunt boeren als je een beetje kunt ballen. Uit een onderzoek van Sporting Intelligence blijkt dat Nederland met de Eredivisie 18e staat als het gaat om bestbetaalde voetbalcompetities. Op ons hoogste niveau verdient de gemiddelde voetballer 277.809 euro.


En het is natuurlijk geen verrassing als we zeggen dat de Premier League in dat cijferlijstje op nummer 1 staat, een contract bij een van de 20 clubs uit de bestbetaalde competitie is zo'n 3.379.520 euro waard. Dat is 12 keer zoveel als een gemiddeld Eredivisieloon. De Premier League heeft qua loon trouwens ook al een gat geslagen met de nummer 2 van de lijst: in Spanje wordt er gemiddeld 2,5 miljoen euro aan een speler uitbetaald.

Op 17-na
Verder zijn er dus nóg 16 landen waar je meer betaald krijgt dan in de Eredivisie. 9 daarvan komen uit Europa. Natuurlijk betalen Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland meer uit, maar ook kleinere competities als de Belgische (€346.043) en de Zwitserse (€278,266) doen het gemiddeld 'beter.'

Spaanse reuzen
Als je per club naar salarissen kijkt, dan kun je de hoogste salarissen bij de Spaanse grootmachten verdienen. Geen sportclub betaald zijn spelers beter uit dan FC Barcelona met een gemiddeld jaarsalaris van meer dan 11 miljoen euro. Dat is  trouwens 3,5 miljoen euro meer dan vorig jaar. Nummer 2 Real Madrid geeft gemiddeld meer dan 9 miljoen per speler uit. Manchester United is de bestbetalende Engelse club met 7,4 miljoen euro. Daarmee zijn ze de 4e voetbalclub van de wereld, ze zitten nog achter Juventus.