Zieke Mihajlovic verraste spelers Bologna en zat gewoon op de bank bij 1e seizoenswedstrijd

27 augustus 2019

BSR Soccrates

De spelers van Bologna keken zondag verrast op toen Sinisa Mihajlovic ineens hun hotel in Verona binnenliep. De 50-jarige Serviër wordt al wekenlang in het ziekenhuis behandeld aan de acute leukemie die deze zomer bij hem werd aangetroffen.


De trainer ontbrak daardoor het grootste deel van de voorbereiding, maar voor de 1e competitiewedstrijd tegen Hellas Verona nam Mihajlovic weer plaats op de bank.

De oud-profvoetballer werd door de fans van beide clubs luidkeels toegezongen en toegejuicht toen hij het veld op stapte. Het liet Mihajlovic zichtbaar niet onberoerd. "Het was een prachtige verrassing voor iedereen dat de trainer er weer was", zei spits Riccardo Orsolini. "Het gaf ons extra motivatie. Helaas bleek het niet genoeg voor de winst." Het duel eindigde in 1-1.

Basisdebuut Denswil
Mihajlovic liet verdediger Stefano Denswil als basiskracht debuteren in de Serie A. Mitchell Dijks had ook weer een basisplaats bij Bologna. De van Excelsior overgekomen middenvelder Jerdy Schouten bleef op de bank.

Terug naar het ziekenhuis
Mihajlovic krijgt in het ziekenhuis chemotherapie om de leukemie te bestrijden. Hij droeg zondag een petje op zijn kale hoofd. Na de wedstrijd in Verona keerde hij weer terug naar het ziekenhuis.