Zinédine Zidane onthult op 50e verjaardag dat hij heel graag bondscoach Frankrijk wil worden

23 juni 2022

Getty Images
Zinedine Zidane

Zinédine Zidane wil graag een keer bondscoach van de Franse nationale ploeg worden. "Dat is het mooiste wat er is", aldus de oud-international en wereldkampioen in een interview met sportkrant L'Équipe. De Fransman viert donderdag zijn 50e verjaardag.


Zidane zei niet wanneer hij bondscoach wil worden. "Dat is niet aan mij om te beantwoorden. Nu staat er al een team met bepaalde doelstellingen. Maar als de gelegenheid zich voordoet, zal ik er zijn." De huidige bondscoach Didier Deschamps maakte de Fransen in 2018 wereldkampioen, maar krijgt ook regelmatig kritiek. Zijn elftal won de afgelopen interlandperiode geen van de 4 wedstrijden in de Nations League.

'Zeg nooit, nooit'
Een stap naar de Franse kampioen Paris Saint-Germain, waar de afgelopen tijd geruchten over waren, sloot Zidane niet uit. "Zeg nooit nooit, zeker als voetbaltrainer. Maar voorlopig is dat niet aan de orde", aldus de trainer in het interview, dat begin mei werd afgenomen en donderdag verscheen. Zidane was tot vorig jaar trainer van Real Madrid.