Ziyech en Chelsea verpesten titelfeest Manchester City

Bart van der Wijst • 22:27, 08-05-2021 / Laatste Update: 03:27, 08-01-2024

Manchester City is nog geen kampioen van Engeland. De ploeg van Pep Guardiola had aan een overwinning tegen Chelsea voldoende om de champagne te ontpoppen, dat lukte niet. Sterker nog, Chelsea won het opwarmertje voor de Champions League mede dankzij Hakim Ziyech.

In de 92e minuut frommelde Marcos Alonso de winnende treffer tegen de touwen. De Spaanse linksback scoorde na een goede assist van Callum Hudson-Odoi.

Goaltje Ziyech

En hij kwam in het veld voor Ziyech, die de gelijkmaker in de 60e minuut op het scorebord zette. De oud-Ajacied veroverde zelf de bal en wat uiteindelijk het eindstation van de aanval. Ziyech ramde de bal vanaf randje 16 achter de kansloze Ederson.

Manchester City had een nederlaag wel kunnen voorkomen. Bij een 1-0 stand (goal Raheem Sterling) miste Sergio Agüero namelijk een penalty. De Argentijn wilde een panenka maken, maar dat was doorzien.