Zlatan Ibrahmovic wilde Diego Maradona achterna: ‘Ik wilde naar team in slechtste vorm’

1 december 2021

Getty Images
Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic was in 2019 dicht bij een overgang naar Napoli, zo heeft de Zweedse spits bekend. Hij wilde in Napels kampioen worden, net als Diego Maradona in het verleden is gelukt.


"Toen ik een documentaire over Maradona zag, besloot ik mijn zinnen te zetten op Napoli en te doen wat Diego deed: de competitie winnen", zei Ibrahimovic woensdag tegenover Corriere della Sera. Maradona werd in 1987 en 1990 kampioen met Napoli.

"Ik was eind 2019 klaar met Amerika en dacht erover te stoppen. Maar mijn zaakwaarnemer Mino Raiola zei: "Je bent gek, je moet terug naar Italië."

'Welk team is in de slechtste vorm?'
Het was allemaal rond met Napoli, maar toen ontsloeg Napoli-eigenaar Aurelio De Laurentiis coach Carlo Ancelotti. "Ik vroeg Mino: 'Welk team is in de slechtste vorm en waar kan ik het veranderen?' Hij antwoordde: 'Gisteren verloor Milan met 5-0 van Atalanta'. Dus besloot ik naar Milaan te gaan."

De inmiddels 40-jarige Zlatan keerde twee jaar geleden in de winterstop terug bij AC Milan, waar hij ook van 2010 tot 2012 speelde.