Zoektocht naar vermiste Sala gestaakt tot woensdagochtend, kans op overleving klein

22 januari 2019

AFP

De zoekactie naar de vermiste voetballer Emiliano Sala is gestaakt tot woensdagochtend, maakt de politie bekend. Er is nog altijd geen enkel spoor van speler, piloot óf het vliegtuig dat vermoedelijk in zee is gestort.


De kans dat 1 van de inzittenden nog levend gevonden gaat worden, is niet groot.

Wat is er precies gebeurd?
Emiliano Sala stapte maandagavond rond 19.15 uur in een klein 2-motorig vliegtuigje met verder alleen een piloot aan boord. Hij was op weg naar Cardiff, op weg naar een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière.

De Premier League-club maakte van de aanvaller, die dit seizoen 12 keer scoorde voor Nantes in de Ligue 1, de duurste speler uit de clubgeschiedenis. Hij zou gisteravond op het vliegveld van Cardiff moeten aankomen, tot er om 20.23 uur groot alarm werd geslagen door de politie. Het toestel was van de radar verdwenen.

Vandaag werd de hele dag gezocht naar het vliegtuig, maar zonder succes. De politie meldde wel dat door helikopters enkele voorwerpen in het water waren gespot. Het is alleen nog niet bekend of dat onderdelen van het vermiste vliegtuig zijn.

Geschokt

'Bidden voor goede afloop'
Bij Cardiff zijn ze natuurlijk enorm geschrokken van de vermissing van hun nieuwe speler. Eerder vandaag bracht de club een statement naar buiten. "We verwachtten Emiliano gisteravond en vandaag zou de 1ste dag met zijn nieuwe teamgenoten zijn. Het eerste wat we vanmorgen gedaan hebben, is de training afgeblazen. We blijven bidden voor een goede afloop."

Weinig kans op overleving
De kans dat zowel de piloot als Sala de crash overleefd hebben, wordt met de minuut kleiner. John Fitzgerald, officier van Channel Islands Airsearch, verwacht dan ook niet dat de piloot of de voetballer nog in leven is. "Ik denk dat de kustwacht dat ook niet denkt. We weten gewoon niet hoe en waar het vliegtuig verdwenen is. Er was geen enkel radiocontact”, aldus Fitzgerald tegenover persbureau AP.

Bloemen en steun
Ondertussen meldden de eerste supporters zich bij het eigen Cardiff City Stadium. Er werden sjaals en bloemen neergelegd bij een standbeeld buiten het stadion. Ook uit Frankrijk verschenen beelden van supporters van Nantes die hun Sala toezongen.


Bron: AFP