Zulte Waregem wint na 4 duels zonder zege eindelijk weer eens

Bart van der Wijst • 00:22, 19-02-2017 / Laatste Update: 06:01, 05-01-2024

Zulte Waregem heeft zaterdag voor het eerst deze maand een competitiewedstrijd gewonnen. STVV werd met 4-1 verslagen. Voor Zulte Waregem was het de eerste zege in 4 duels.

Bij rust leek een overwinning nog ver weg. Dankzij een doelpunt van Steven De Petter leidde STVV halverwege met 0-1. Lukas Lerager maakte in de 54ste minuut gelijk en tussen de 72ste en 81ste minuut scoorde Zulte Waregem via Babacar Gueye, Mbaye Leye en Onur Kaya nog drie keer.

De Nederlandse aanvaller Robert Mühren bleef de hele wedstrijd op de bank bij Waregem, dat 3de staat met 5 punten achterstand op koploper Club Brugge. De regerend kampioen verzekerde zich vrijdag als eerste van deelname aan de play-offs om de Belgische titel.