Zweden en Zlatan praten over terugkeer als international: ‘Eerlijk gezegd mis ik de nationale ploeg’

26 november 2020

BSR/SOCCRATES

Zlatan Ibrahimovic heeft met de Zweedse bondscoach Janne Andersson gesproken over een mogelijke rentree in de nationale ploeg. Andersson reisde donderdag met Hakan Sjöstrand, de secretaris-generaal van de Zweedse bond, naar Milaan om met de 39-jarige spits van AC Milan te praten.


Ibrahimovic stopte in 2016 als international, nadat hij 62 doelpunten had gemaakt in 116 wedstrijden voor de nationale ploeg. De oud-Ajacied werd woensdag voor de 12e keer uitgeroepen tot Zweeds voetballer van het jaar. Hij liet toen doorschemeren wel iets te voelen voor een terugkeer in het Zweedse elftal. "Eerlijk gezegd mis ik de nationale ploeg.” Eerder deze maand plaatste Ibrahimovic op zijn sociale media al een foto in het Zweedse shirt, met daarbij de tekst 'lang niet gezien'.

'Belangrijk om zo snel mogelijk te praten'
"Toen Zlatan de deur opende om weer voor de nationale ploeg te gaan spelen, vonden we het belangrijk om zo snel mogelijk met hem te gaan praten”, zegt Andersson in een verklaring op de website van de Zweedse bond. "Ik ben blij dat we zo snel een afspraak konden maken. De ontmoeting was goed en vruchtbaar. We hebben afgesproken in de toekomst verder te praten.”

Volgende interlands: maart
De volgende interlandperiode is in maart. Zweden heeft zich ook geplaatst voor het EK in de zomer van 2021.