Zweden tankt vertrouwen met sensationele comeback in Portugal

admin • 00:49, 29-03-2017 / Laatste Update: 20:47, 05-01-2024

Tien minuten voor rust keek Zweden in Portugal tegen een 2-0 achterstand aan. Dankzij twee treffers van Viktor Claesson en een eigen doelpunt van Joao Cancelo (93ste minuut) boog de concurrent van Oranje die achterstand in de tweede helft om in een verrassende en tegelijkertijd sensationele 2-3 zege.

Cristiano Ronaldo zette de Europees kampioen op zijn geboorte-eiland Madeira na een kwartier op voorsprong. Niet veel later passeerde Andreas Granqvist (ex-FC Groningen) zijn eigen doelman. Het was voor Zweden niet een reden om er bij de pakken neer te gaan zitten. De ploeg herpakte zich en won uiteindelijk van de Europees kampioen.

Zweden staat in groep A van de WK-kwalificatie na vijf speelrondes drie punten voor op Nederland. Koploper Frankrijk heeft er weer drie meer dan Zweden.