Zwitserland met hakken over de sloot naar WK ten koste van Noord-Ierland

admin • 20:52, 12-11-2017 / Laatste Update: 14:29, 08-01-2024

Zwitserland is het maar nét gelukt zich te plaatsen voor het WK in Rusland volgend jaar. Zondagavond maakten de Zwitsers de vele kansen die ze kregen niet af, waardoor het nog onnodig spannend werd: 0-0.

Zwitserland verdedigde in eigen huis een 1-0 voorsprong. De enige goal in de heenwedstrijd werd gemaakt uit een onterecht verkregen pingel. Dat eigen huis was het stadion van FC Basel en de grasmat lag er ehhh... nogal belabberd bij. Door de regen die met bakken uit de hemel kwam leek het eerder op een omgeploegde boerenvlakte.

Zwitserland beter

Voor rust kwam Noord-Ierland 1 keer heel goed weg. Haris Seferovic zag zijn Zwitserse schot namelijk uiteen kletsen op de paal. Zwitserland was sowieso wat beter, maar konden dat nog niet in een voorsprong omzetten.

Tweede helft

Na rust kwamen de Zwitsers 1 keer goed weg. Na een puike voorzet kopte de Nood-Ierse spits Conor Washington maar net naast. Over het algemeen had Zwitserland wel veel meer kansen en verdienden ze eigenlijk een voorsprong.

Hectische slotfase

Toch stond het ook vlak voor tijd nog 0-0. Een sein voor de Noord-Ieren om alles of niets te gaan spelen. Groot gelijk natuurlijk, want ze hoefden maar 1 goal te scoren om een verlenging af te dwingen. Door het meer risicovolle spel kreeg Seferovic 5 minuten voor tijd nog maar eens een levensgrote kans, maar die scoorde hij niet. Ook Mehmedi kon 'm voor open goal intikken, maar hij verzilverde de voorzet van Embolo niet, omdat hij de bal gewoon helemaal miste.

In de blessuretijd kwam Zwitserland nog erg goed weg. Rodriguez kon namelijk ternauwernood de bal van de eigen doellijn halen. Dat was de laatste stuiptrekking van de Noord-Ieren. Zwitserland mag zich klaar gaan maken voor het WK!