Captain Ibrahim Afellay treurt: ‘Dit was een wanprestatie’

19 december 2019

BSR Agency
Ibrahim-Afellay-PSV

PSV bakte er woensdag niet veel van onder interim-trainer Ernest Faber. De club kwam in de bekerwedstrijd tegen 2e-divisieclub GVVV in de verlenging met de schrik vrij. In de 118e minuut zorgde Mohamed Ihattaren voor grote opluchting in het Eindhovense kamp: 1-2.


Ibrahim Afellay was helder in zijn commentaar. De aanvoerder van PSV, die in de 62ste minuut inviel voor Ritsu Doan, draaide niet om de hete brij heen. "Dit was een wanprestatie. Kennelijk moet de gifbeker helemaal leeg. Dan mag je echt heel blij zijn dat je de 3e ronde haalt. We moesten eigenlijk vanaf de 1e minuut heel diep gaan.”

Snakken naar winterstop
Afellay ontkende dat PSV de indruk wekte er niets aan te willen doen. "Als alles tegenzit, lijkt dat zo ja. Maar ik maak deze jongens elke dag mee. Iedereen wil, iedereen doet zijn best, maar het is op dit moment gewoon niet goed genoeg. We hebben nu nog 1 duel voor de winterstop, daar moeten we vol voor gaan. Dan moeten de koppies helemaal leeg en kunnen we er na de jaarwisseling hopelijk weer fris tegenaan en dit heel snel vergeten.”

Afellay wilde niet mee met de gedachte dat Faber de boel in elk geval woensdagavond niet wist om te draaien. "Iemand kan niet in 1 dag toveren.”