Carel Eiting na uitschakeling: ‘Hebben alles gegeven, maar hadden meer moeten creëren’

27 februari 2020

BSR/Soccrates Images
eiting-reactie-getafe

Hij was 1 van de betere spelers aan Amsterdamse zijde, maar Carel Eiting kon de uitschakeling van Ajax tegen Getafe in de Europa League niet voorkomen. Vanwege een dopingcontrole wist hij niet hoe de stemming in de kleedkamer was, maar 1 ding is zeker: dit komt hard aan.


"Het is zwaar om uit Europa te gaan. Moeten maar even goed slapen, maar dit is zeker geen prettig gevoel", aldus een zwaar teleurgestelde Eiting tegenover de camera's van RTL7. "Ik denk dat de vroege goal tegen het lastig maakt, waardoor je het anders moet doen."

"Meer moeten creëren"
Had Ajax anders moeten voetballen om wat te forceren tegen Getafe? Volgens Eiting niet. "Denk dat zij een goeie ploeg hebben. We hebben alles gegeven, maar we hadden iets meer kansen moeten creëren. Het is goed dat we niet snel de lange bal hebben gespeeld. Je kunt ook niet blijven rennen, daar schiet je ook niets mee op."

Irritant Getafe
Waar misschien nog wel het meest over werd gesproken, is het irriteren en tijdrekken van Getafe. Volgens de jonge middenvelder is het iets waar je je zoveel mogelijk van moet afsluiten, hoe lastig het ook is. "Ik kan mij er niet druk om maken. Het is vooral belangrijk dat de scheids er goed op zat. Hoe vervelend het is? Je speelt liever niet tegen een ploeg die tijdrekt vanaf de 1e seconde, maar daar moet je niks van aantrekken. Je moet gewoon je eigen spel spelen."