Chadli debuteert op z’n 30ste eindelijk in eigen land: ‘Wie de spits van Gent is? Geen idee’

14 augustus 2019

BELGA

De Belgen hebben hebben er even op moeten wachten, maar Nacer Chadli lijkt dan eindelijk zijn debuut in de Belgische competitie te maken. De 30-jarige vleugelspits wil in zijn vaderland bij Anderlecht zijn carrière een nieuwe impuls geven. "Deze terugkeer is vroeger dan gepland."


Je zou denken dat een Belgische voetballer de competitie in z'n eigen land in de gaten houdt, maar niets is minder waar. Chadli heeft namelijk geen idee wie er bij de andere clubs tijdens zijn huurperiode spelen. "Of ik weet wie de coach is van Charleroi? En de spits van AA Gent? Geen idee, eerlijk gezegd. Ik volgde tot dusver alleen de resultaten via LiveScore", bekent hij ruiterlijk. "Ik zal iedereen de komende weken wel leren kennen", zegt hij met een knipoog.

Loopbaan Chadli
Nacer Chadli doorliep in België de jeugdopleiding van Standard Luik, maar daar mocht hij op z'n 16e alweer weg. Reden? Hij was fysiek en mentaal niet sterk genoeg. En dus belandde hij in 2007 bij het inmiddels failliete AGOVV in Apeldoorn. Daar maakte hij naam en al snel schitterde hij enkele jaren bij FC Twente. Daarna volgde jaren bij Tottenham Hotspur, West Brom en AS Monaco. Nu speelt Chadli een jaartje bij Anderlecht.

Bij zijn presentatie laat hij er geen gras overheen groeien: Vincent Kompany speelde als speler/trainer bij Anderlecht een enorme rol bij zijn komst. "Vincent vroeg me tijdens de laatste interlandperiode naar mijn plannen", aldus Chadli. "Toen wilde ik eerst op vakantie en de voorbereiding met Monaco afwachten. Plots is alles zeer snel gegaan."Bovendien heeft Vincent me verleid met zijn project."

Komende EK
Chadli hoopt zich door deze transfer in de kijker te spelen voor het komende EK, dat volgende zomer begint. "Uiteraard maakte ik deze keuze met de Rode Duivels in het achterhoofd. Al wil ik vooral aan mezelf bewijzen dat ik een volledig seizoen kan spelen. Zonder blessures. Momenteel voel ik me trouwens fit. Ik heb enkel nog wat wedstrijdritme nodig."