Chelsea-coach Sarri ziet het even niet meer zitten na mega-nederlaag tegen City

10 februari 2019

Action Images via Reuters

Het is nog maar de vraag of Chelsea-manager Maurizio Sarri nog lang aan het roer staat bij de Londenaren. De trainer maakte na de gigantische nederlaag tegen Manchester City (6-0) een aangeslagen indruk. Hij wilde na afloop niets kwijt over zijn positie bij Chelsea.


"Ik ben op dit moment niet in staat om dit uit te leggen. Ik weet het gewoon niet. Misschien was het de vroege goal na 3 minuten die ons brak. Mijn gevoel over dit duel was deze week nog zo goed. We hebben echt een probleem in uitduels”, zei de Italiaan na de grootste nederlaag ooit van Chelsea in de Premier League. "Ik heb vandaag mijn voetbal niet gezien. Het is nu zaak snel te begrijpen waar dat aan ligt. Mijn doel is nog steeds om mijn type voetbal te spelen."

Nog niets van Abramovich gehoord
Sarri snapt maar al te goed dat hij door de slappe resultaten van de laatste tijd in de gaten wordt gehouden. "Het is logisch dat er druk is want ik ben verantwoordelijk voor dit team. Over mijn toekomst weet ik niets. Dat moet je de club maar vragen." Van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich heeft Sarri zelf nog niets gehoord. "Ik zou blij zijn met een telefoontje van de baas, wetende dat ik nog nooit iets van hem heb gehoord. Om eerlijk te zijn, ik weet echt niet wat ik kan verwachten."

Pep neemt het op
Pep Guardiola nam het op voor zijn verdrietige collega. "Mensen begrijpen niet hoe moeilijk het is om iets te veranderen bij een club", zei de Spanjaard op de persconferentie. "Ze verwachten dat een nieuwe manager nieuwe spelers haalt en dat het dan opeens gaat lopen. Maar zo werkt het niet, vorig jaar bij mij ook niet. Dat kost nou eenmaal tijd."