Chelsea mag Kepa bedanken na zege op Fulham

3 maart 2019

Action Images via Reuters

Chelsea heeft de West-Londense derby bij Fulham met 1-2 gewonnen. Uitgerekend de Spaanse doelman Kepa Arrizabalaga - die terugkeerde na zijn wisselweigering - hielp zijn team aan de 3 punten met een knappe redding op een kopbal van Aleksandar Mitrovic kort voor tijd.


Chelsea kwam na 20 minuten spelen op voorsprong door een goal van de Argentijnse spits Gonzalo Higuain, maar 2 minuten later maakte verdediger Callum Chambers alweer gelijk namens Fulham. In de 31ste minuut zorgde de Italiaanse middenvelder Jorginho met een geplaatst schot in de kruising voor de 1-2, na voorbereidend werk van Eden Hazard.

Cruciale redding
In de 88e minuut verrichte Kepa Arrizabalaga een prachtige redding op een kopbal van Aleksandar Mitrovic, de Servische spits en captain van Fulham. In de blessuretijd leek de 2-2 alsnog te vallen, maar de goal van Ryan Sessegnon werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Ranglijst
Chelsea blijft ondanks de zege in de Londense derby nog altijd teleurstellend 6e in de Premier League, 2 punten achter op nummer 4 Manchester United. Afgelopen woensdag won de ploeg van Maurizio Sarri, die al weken onder vuur ligt, ook al van stadgenoot Tottenham Hotspur. Fulham staat op een 19e plaats in de Premier League, 10 punten onder de degradatiestreep.