Cocu en Derby County pakken in 98ste (!) minuut alsnog een punt

4 juli 2020

BSR Agency

Na een serie knappe resultaten begonnen de fans van Derby County stiekem te dromen van een plek in de play-offs om promotie naar de Premier League. De club van manager Phillip Cocu is nog steeds in de race, maar ziet de kansen wel wat kleiner worden door de 1-1 tegen Nottingham Forest.


Al na 12 minuten tekende Joe Lolley voor de openingstreffer namens de bezoekers in het Pride Park Stadium van de ‘The Rams’. In een doldwaze slotfase pakte Derby met een man minder toch nog een punt. Na de rode kaart van Martyn Waghorn in de 95ste minuut prikte Chris Martin in de 98ste minuut (!) toch nog de 1-1 binnen namens Derby County.

Top 6
Derby moet zich bij de eerste 6 ploegen spelen om te mogen deelnemen aan het lucratieve toetje van het seizoen. Cardiff City staat nu op plek 6, met evenveel punten als Derby. De club uit Wales heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Nummer 5 Fulham is met 6 punten meer dan Derby voorlopig nog uit het zicht.

Nottingham naar de Premier League?
Nottingham Forest staat 3de en mag nog een sprankje hoop koesteren op directe promotie. Leeds United en West Bromwich Albion bezetten die plekken nu met 7 en 6 punten meer. Er staan na dit weekend nog 5 speelrondes op de kalender in het Championship.