🎥 | Ultieme comebacks in de Premier League: Liverpool én City winnen in dying seconds

2 november 2019

In de Premier League leken 2 waanzinnige stunts in de smaak, maar in plaats daarvan kregen we een paar heerlijke ontsnappingen voor onze kiezen. City won nipt van Southampton (2-1) en Liverpool won in de allerlaatste secondes met dezelfde cijfers van Aston Villa.


Op Villa Park was Liverpool heer en meester. De tot vanmiddag ongeslagen koploper had verreweg het meeste balbezit in Birmingham, waar het voornamelijk eenrichtingsverkeer was. Toch was het gepromoveerde Villa in staat de aanvallen van Liverpool de pareren. Villa wist zelfs in een van de spaarzame uitbraken te scoren. Trezeguet maakte na 20 minuten spelen de enige treffer van de wedstrijd op aangeven van John McGinn.

De koploper kwam daarna langszij via Roberto Firmino, maar de Braziliaan zag zijn doelpunt afgekeurd worden door de VAR (millimeter buitenspel). Met hangen en wurgen leek Aston Villa de druk van Liverpool te weerstaan, maar 5 minuten voor tijd kopte Andrew Robertson de 1-1 tegen de touwen. Het gaf de koploper vleugels die joeg op de winnende treffer. In extremis kopte Sadio Mane raak uit een hoekschap.  Zo ontsnapte de koploper aan de 1e nederlaag van het seizoen.

City wint ook al nipt
Ook Manchester City leek punten te verspelen tegen Southampton, maar in de 2e helft ontsnapte de ploeg van Pep Guardiola aan puntenverlies, na de vroege openingstreffer van James Ward-Prowse in de 13e minuut. Sergio Agüero maakte na 70 minuten gelijk, op aangeven van Kyle Walker. Geen paniek bij Southampton, de nummer 18 van de Premier League. De laagvlieger hield lang hoop op een punt, totdat Kyle Walker in de slotfase voor de 2-1 tekende. Zo ontsnapte de kampioen aan puntenverlies.