‘Conte heeft eindelijk wat hij zo graag wilde: zijn ontslag bij Chelsea’

12 juli 2018

Pro Shots

Antonio Conte is niet langer de coach van Chelsea. Volgens verschillende Italiaanse en Engelse media is de Italiaanse coach ontslagen door de Londense club. En dat wilde de Italiaan graag, want zo kreeg hij zijn gewenste miljoenen mee.


Zou de Italiaan zelf opstappen, dan kon hij als z'n cash vergeten. Met het ontslag krijgt hij naar verluidt een vergoeding van ongeveer 10 miljoen pond mee.

Stukje historie
Conte werd in 2016 aangesteld als manager van Chelsea nadat hij tussen 2011 en 2014 coach was van Juventus en tussen 2014 en 2016 bondscoach van het Italiaanse elftal. In zijn eerste seizoen op Stamford Bridge won hij meteen de titel in de Premier League nadat Chelsea het seizoen daarvoor tiende was geworden.

Het succes van Conte en Chelsea kreeg afgelopen seizoen geen vervolg. Door een matige start liep Chelsea vanaf de eerste speelronde achter de feiten aan en kwam het uiteindelijk niet verder dan plaatsing voor de Europa League. Wel werd dit seizoen de FA Cup gewonnen ten koste van Manchester United.

Opvolger
De media in Italië en Engeland denken ook al te weten wie de opvolger moet worden op Stamford Bridge: Napoli-coach Maurizio Sarri.