Coronachaos in Serie A: Lazio staat al op het veld, maar Torino komt niet opdagen

2 maart 2021

AP

Weet je nog het 'duel' tussen Juventus en Napoli op 14 oktober? De spelers van Juventus kwamen strak in pak naar het stadion, terwijl ze al wisten dat Napoli niet zou komen opdagen vanwege coronabesmettingen in de selectie. Dinsdag gebeurde in Stadio Olimpico in Rome hetzelfde bij Lazio tegen Torino.


Torino mocht niet in actie komen van de Azienda Sazienza Locale (ASL), de plaatselijke GGD van Turijn. Er zijn 10 coronabesmettingen in de selectie: 8 spelers en 2 mensen uit de technische staf. De complete selectie en ook de hoogste jeugdploeg zitten in quarantaine in een hotel en moeten daar komende nacht nog blijven. Afreizen naar Rome was dus geen optie voor de nummer 17 van de Serie A.

Regels
Torino kon afgelopen vrijdag ook al niet de thuiswedstrijd tegen Sassuolo spelen vanwege de besmettingen met de Britse variant van het coronavirus in de selectie. Die wedstrijd is al verschoven naar 17 maart, maar de Lega (overkoepelende organisatie van de Serie A) heeft begin dit seizoen duidelijk gemaakt dat iedere club slechts 1 keer verstek mag laten gaan bij een wedstrijd vanwege corona. Omdat Torino nu geen toestemming kreeg om af te reizen, wacht nu mogelijk een reglementaire 3-0 nederlaag. Lazio zou de 3 punten dan gratis krijgen.

Rechter
Waarschijnlijker is dat de zaak nog voor de rechter komt en dat er alsnog een datum wordt geprikt om deze wedstrijd nog te spelen, zoals dit na wekenlang gediscussieer ook nog gebeurde met Juventus-Napoli. Die wedstrijd ging op 14 oktober niet door, maar zal later dit seizoen toch nog worden gespeeld.