Crisis in Napoli! Spelers komen in opstand tegen voorzitter die trainingskamp regelt

6 november 2019

REUTERS

Hommeles bij Napoli! Het gelijkspel tegen Red Bull Salzburg (1-1) was de 3e wedstrijd op rij dat de Italianen zonder zege van het veld gingen en dat was voor de voorzitter van de club de bekende druppel die de emmer doet overlopen. Hij regelde een trainingskamp voor de selectie.


Een verblijf van bijna een week op Castel Volturno om de neuzen weer dezelfde kant op te laten staan, was het idee. Maar wat bleek? De spelers zaten helemaal niet te wachten op de straf van Aurelio de Laurentiis. Aanvoerder Lorenzo Insigne maakte dat meteen duidelijk tegen de zoon van de voorzitter: "Zeg maar tegen je vader dat we naar huis gaan."

Ancelotti skipt persconferentie

De selectie weigerde de bus naar het kamp in te stappen en sommige spelers hebben zelfs een advocaat ingeschakeld, zo melden Italiaanse media. Volgens hun is de voorzitter zijn boekje ver te buiten gegaan. Coach Carlo Ancelotti was ook niet gediend van het optreden van De Laurentiis en ging niet naar de verplichte persconferentie. Dat komt de club vermoedelijk op een boete van de UEFA te staan.

Ancelotti en zijn staf vertrokken uiteindelijk wél met de bus naar Castel Volturno. Het is nog niet bekend of de spelers dat voorbeeld een dag later gaan volgen.