🎥 | Dennis Bergkamp onthult zijn favoriete goal ooit: ‘In dat doelpunt zat alles’

30 mei 2020

ANP
bergkamp-goal-argentinie

Dennis Bergkamp had in zijn lange carrière een abonnement op wonderschone doelpunten. Maar als hij zelfs zijn mooiste moet kiezen, dan is het toch zijn goal tegen Argentinië tijdens de kwartfinale van het WK in 1998.


In een Zoom-call voor de Daily Mail met oud-ploeggenoot Martin Keown (bij Arsenal) laat de legende weten dat hij die goal mooier vindt dan zijn kunststukje tegen Newcastle United. Hoewel ze dat in Engeland moeilijk kunnen geloven, heeft Bergkamp een goede uitleg.

Goal tegen Newcastle
"Ik kreeg na afloop van die wedstrijd tegen Newcastle United veel berichten. 'Heb je het zo bedoeld?’ Ik kan niet ontkennen dat het inderdaad zo bedoeld was: in mijn hoofd zag ik het niet anders voor me. Het begon allemaal met een pass van Robert Pires. Wat daarna gebeurde, kun je geen geluk noemen. Je past je aan de situatie aan: hoe een verdediger beweegt, hoe de keeper staat en wat de bal doet. Het zag er uiteindelijk zo uit en daar ben ik heel blij mee.”

Doelpunt tegen Argentinië
Toch is zijn Premier League-goal niet zijn alltime favoriet. "De kwartfinalewedstrijd van het WK 1998 tegen Argentinië is veel specialer voor mij", legt Bergkamp uit. Aan de rechterkant van het strafschopgebied controleert hij magnifiek een lange bal van Frank de Boer, om vervolgens verdediger Roberto Ayala uit te spelen en de bal met buitenkant voet in de kruising te schieten. "In dat doelpunt zat alles. Het was de ervaring van de balcontrole, het voetenwerk, balans en het afmaken.”

Hieronder kun je beide goals bekijken. Oordeel dus zelf waar jij liever naar kijkt!