Denzel Dumfries speelde als amateur al in het oranje: ‘Ik kuste het embleem’

10 juni 2022

ProShots

In het kader van Nationale Voetbaldag trokken de Oranje-spelers vrijdag het shirt aan van hun oude amateurclub. Denzel Dumfries begon als pupil bij VV Smitshoek in Barendrecht. En dat was toevallig ook oranje.


"Het shirt van VV Smitshoek weer eens dragen was echt fantastisch", zei de Inter-speler. "Iedereen ging bij het ontbijt naar elkaars shirt staan kijken. Ja, ik kuste het embleem even van het shirt van Smitshoek. De jongens vonden het embleem mooi en ik dacht: ik geef het een kusje."

De verdediger kan tegen Polen voluit gaan, stelt hij. Vermoeidheid speelt geen rol. "Ik kan het nog makkelijk volhouden, deze wedstrijden. Vermoeidheid voel ik eigenlijk niet. Je moet het keer op keer laten zien. Ook tactisch. In Italië heb ik veel geleerd op tactisch gebied. Daar ben ik erg mee bezig geweest met mijn clubtrainers."

Louis van Gaal
Bondscoach Louis van Gaal, die uithaalde naar Ruud Gullit, had aardige woorden over voor Dumfries. "Dumfries speelt het bij Inter, alleen moet hij het hier nog een beetje beter spelen dan bij Inter. Maar hij heeft een fantastische prestatie geleverd door zo lang bij de amateurs te spelen en toch Oranje te halen. Dan moet je in de bovenkamer heel erg sterk zijn. Dat moet in je genen zitten, dat krijg je niet vanzelf. En dat moet je ook ontwikkelen."