Depay en Tete krijgen nieuwe trainer bij Olympique Lyon, die pikante overstap maakt

14 oktober 2019

REUTERS

Rudi Garcia wordt de nieuwe trainer van Memphis Depay en Kenny Tete. De 55-jarige Fransman ondertekende maandag een contract tot medio 2021 bij Lyon, dat vorige week Sylvinho ontsloeg vanwege de slechte resultaten in de Franse voetbalcompetitie.


Lyon begon het seizoen met 2 dikke overwinningen, maar daarna volgden alleen nog maar  nederlagen en gelijke spelen. Met 9 punten uit 9 duels staat de nummer 3 van vorig seizoen op de 14de plaats in de Ligue 1. Het kostte de Braziliaan Sylvinho zijn baan, terwijl die in de zomer zonder veel trainerservaring door landgenoot Juninho was aangesteld als coach.

Pikant
Leuk detail: Rudi Garcia stapte vorig seizoen nog op als trainer van Olympique Marseille, nadat hij zich met Kevin Strootman en co. zich niet voor de Champions League plaatste. En het laat het nou net zo zijn dat Marseille en Lyon grote rivalen van elkaar zijn.

Hoewel Saint-Etienne de aartsrivaal van Lyon is, zijn de duels tegen Marseille ook behoorlijk beladen. Vergelijk het maar met Ajax dat tegen PSV speelt in plaats van Feyenoord. De toekomst zal dus uitwijzen hoe Garcia bij de fans van Lyon wordt ontvangen.