Diego Maradona gaat wederom eraf als coach van Gimnasia

20 oktober 2019

Getty Images

Het blijft niet best gaan voor Diego Maradona als coach van Gimnasia La Plata. Zijn ploeg verloor zondag thuis met 1-0 van Unión de Santa Fe en blijft daarmee 23ste in de Argentijnse Superliga.


Maradona verloor nu 4 van zijn 5 wedstrijden als coach van Gimnasia, dat na 6 speelrondes ook al op de 23ste plaats stond toen Maradona aan de zware klus begon. Gimnasia heeft nog altijd pas 4 punten na 10 duels. Godoy Cruz staat met 3 punten nog altijd onder Gimnasia, maar die club komt later deze zondag nog wel in actie. Twee weken geleden boekte Gimnasia een 4-2 zege op bezoek bij Godoy Cruz. 

Eraf
Na de 1-2 tegen Racing Club, de 2-1 nederlaag bij Talleres en de 2-0 tegen tegen River Plate volgde nu dus wel de 3de thuisnederlaag voor Maradona als coach van Gimnasia. Het seizoen in Argentinië duurt nog tot 1 maart. Op de slotdag speelt Gimnasia de uitwedstrijd bij Boca Juniors, dat na tien speelrondes de koploper is in de Superliga met 21 punten.

Argentinos Juniors, waar Maradona zijn loopbaan begon, staat met een iets minder doelsaldo ook op 21 punten. Boca Juniors speelt in de nacht van dinsdag op woensdag de return tegen River Plate voor een plek in de finale van de Copa Libertadores. River Plate won de heenwedstrijd voor eigen publiek met 2-0.