Van Dijk zorgt na grote fout bíjna voor puntenverlies Liverpool in titelstrijd (video)

17 maart 2019

Oef! Virgil van Dijk kan opgelucht ademhalen na het gewonnen duel met Fulham (1-2). De verdediger van Liverpool zorgde na een te korte kopbal een kwartier voor tijd dat Fulham de gelijkmaker kon maken. Gelukkig voor hem schoot James Miler vanaf 11 meter Liverpool alsnog naar de overwinning.


Het ging lange tijd prima voor de ploeg van Jürgen Klopp, dat door de overwinning weer 2 punten meer heeft dan City, dat wel 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Sadio Mané was na 26 minuten al goed voor de 1-0 en dus leken The Reds het prima uit te kunnen spelen. Toch werd het nog spannend, ook omdat Mo Salah zijn vizier niet op scherp had staan.

Fulham, met Ryan Babel en Timothy Fosu-Mensah in de basis, kwam fel uit de kleedkamer en was dreigend in de counter. Een goal van Floyd Ayité werd afgekeurd maar een kwartier voor tijd kon Fulham dus alsnog hopen op punten. Van Dijk verwachtte dat keeper Alisson zou ingrijpen bij een diepe bal maar de Braziliaan bleef staan waarna Van Dijk de bal te zacht terug kopte. Een buitenkansje voor Ryan Babel, die zo z'n treffer meepikte: 1-1.

Milner vanaf 11 meter
Het feest in Londen was echter van korte duur. Keeper Sergio Rico trok Mané aan zijn shirt naar beneden waardoor Liverpool een penalty kreeg. Dat was dan weer een buitenkansje voor James Miler, die koel bleef en de penalty raak schoot: 1-2. Liverpool en vooral Van Dijk komen zo met de schrik vrij.