Dit is de nieuwe bondscoach van Turkije

17 september 2021

Federico Gambarini/dpa

De Duitser Stefan Kuntz staat op het punt om bondscoach te worden van Turkije. De 58-jarige Kuntz heeft van de Duitse voetbalbond toestemming gekregen om over te stappen. Zijn contract is in onderling overleg ontbonden. Kuntz was coach van Jong Duitsland.


De 25-voudig international van de ‘Mannschaft’, die zelf voor de Turkse topclub Besiktas speelde, gaat Senol Günes opvolgen als bondscoach van Turkije. Günes moest vertrekken na de zware nederlaag in de WK-kwalificatie tegen het Nederlands elftal (6-1). De Turken raakten daardoor de eerste plaats in groep G kwijt aan Oranje, dat nu 2 punten meer heeft. Begin dit jaar was de ploeg van Günes in Istanbul nog met 4-2 te sterk voor Oranje, dat toen onder leiding stond van Frank de Boer.Ontslag Günes
Na het teleurstellend verlopen EK, waar Turkije in de groep alle wedstrijden verloor, en de zware nederlaag in Amsterdam besloot de Turkse bond om in te grijpen. Günes werd vorige week ontslagen.

Onder leiding van Kuntz werd Duitsland afgelopen zomer voor de 2de keer kampioen op het EK voor spelers onder 21 jaar. In de halve finales hadden de Duitsers met 2-1 gewonnen van Jong Oranje.