Dit is er precies gebeurd tussen FC Den Bosch en Jeroen Lumu

14 januari 2021

PICS UNITED

FC Den Bosch presenteerde woensdag vol trots hun nieuwste aanwinst: Jeroen Lumu. 24 uur later werd er echter alweer afscheid genomen van de aanvaller. Hoe zat dit nou precies?


"De paradijsvogel is gevlogen", zegt technisch manager Jan Gösgens van Den Bosch tegen het Brabants Dagblad. Daarmee verwijst hij naar zijn eigen uitspraak van een dag eerder, toen hij het enfant terrible nog betitelde als de paradijsvogel die FC Den Bosch nodig had in het huidige elftal van ideale schoonzoons.

Toch liep het anders. FC Den Bosch verwachtte Lumu donderdagochtend al op de training, maar de 25-jarige speler liet weten dat hij liever maandag pas wilde beginnen. Ook zou de aanvaller een aanbieding uit Cyprus in beraad hebben.

Frisse week
Lumu komt in het BD met een heel ander verhaal op de proppen. "We hadden nog maar 1 gesprek gehad en er was nog niets concreet. FC Den Bosch is een beetje te enthousiast geweest met het bekendmaken van mijn komst. Ik zou eerst inderdaad vanaf vandaag al mee gaan trainen, maar dat ik liever maandag wilde beginnen lijkt me logisch. Dan sta je voor een frisse week, nu zitten die andere spelers midden in hun voorbereiding op de wedstrijd van vrijdag en dan zou ik daar plotseling tussenkomen. En die club uit Cyprus? Er spelen nog verschillende andere dingen, maar daar heb ik Cyprus nooit bij genoemd."

Toch vindt Lumu het ook jammer. "Het leek me wel leuk om bij FC Den Bosch te gaan voetballen."