Dit is waarom Sarina Wiegman pas in 2021 bondscoach van Engeland wordt

14 augustus 2020

BSR Agency

Sarina Wiegman (50) verlaat de Leeuwinnen en wordt bondscoach van Engeland. De succescoach blijft tot en met de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio bij de KNVB om vervolgens haar vleugels uit te slaan. Ze tekent een contract voor 4 jaar bij de Engelse bond.


Een vertrek nog vóór de Olympische Spelen van 2021 in Japan? Nee, dat was geen optie voor Sarina Wiegman. Te waardevol is dat toernooi voor de bondscoach die haar succesvolle periode bij de KNVB hoopt af te sluiten met een klapper in Tokio. Daarna lonkt het avontuur dat haar ook altijd al trok: een nieuwe baan in een nieuwe omgeving.

Waarom pas in 2021?
Maar eerst dus nog een belangrijk jaar met Oranje. ,,De rit met de Leeuwinnen was tot nu toe geweldig, maar we hebben onze eindbestemming nog niet bereikt. Er zijn nog twee doelen: kwalificatie voor het EK 2022 en de Olympische Spelen volgende zomer. Dat zou voor mij een passende afronding zijn van alles wat we hebben neergezet. Ik zal mijn uiterste best doen om nog een hoofdstuk aan de opmerkelijke reis met de Leeuwinnen toe te voegen.’’