Dit schrijven buitenlandse media over Ajax: ‘Overwinning voor in het Guiness Book of Records’

24 oktober 2020

ANP

Ook in het buitenland is de monsterzege van Ajax op VVV-Venlo opgevallen. Eerder schreven we al over alle berichten op Twitter, maar nu hebben ook de meeste kranten een stukje online staan.


"Ajax boekt een overwinning voor in het Guiness Book of Records", zo kopt het Spaanse Marca. "Ze hadden geen enkele genade met VVV. Lassina Traoré was de grote ster van de wedstrijd. Het is een record in de Eredivisie, maar de 14-0 zege op Differdange in de UEFA Cup van 1984/85 en de 1-14 bekerzege bij WHC Wezep uit 2009 blijven de grootste Ajax-zeges ooit", zo verwijzen de Spanjaarden opmerkelijk genoeg naar de club uit de Eerste Klasse Zaterdag.

Traoré
Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport waarschuwt Atalanta Bergamo alvast, komende dinsdag Ajax' tegenstander in de Champions League. "Het Ajax van Ten Hag verbaast en wint met een overdreven 0-13. (...) Atalanta moet oppassen voor de doelpuntenmakers, vooral Lassina Traoré. Hij bedankte Ten Hag voor het vertrouwen met 5 goals en 3 assists. En wanneer Ajax een spits lanceert, dan hebben ze het meestal bij het rechte eind."

Record
In Duitsland kijkt Bild vooral naar het verleden. "Nooit eerder kreeg een ploeg in de hoogste afdeling van Nederland zoveel goals tegen. Het vorige record werd neergezet in 1972 - maar het behoorde ook al toe aan Ajax. Op dat moment wonnen zij in Amsterdam van Vitesse met 12-1."

Pandoering
De historie blijft maar terugkeren, ook bij onze zuiderburen van Het Laatste Nieuws. "Wat een uithaal. Of wat een afgang, het is hoe je het bekijkt. Ajax deelde een historische pandoering uit van VVV Venlo. 0-13. De grootste zege in de geschiedenis van de Eredivisie. Aan de rust stond het 0-4 - niet uniek -, maar nadien maakten de Ajacieden er een waar spektakel van."

Hammering
"Historic hammering!", aldus The Sun. In Engeland is ook met grote ogen gekeken naar Ajax' prestatie. "Ondanks de zware uitslag, mag VVV toch nog blij zijn. Ajax registreerde namelijk 45 schoten, waarvan 23 op doel."