Dit weet Arne Slot over CL-tegenstander Dinamo Kiev

14 september 2020

BSR Agency

AZ-trainer Arne Slot zou het een knappe prestatie van zijn ploeg vinden als de groepsfase van de Champions League wordt gehaald. Dat zegt hij aan de vooravond van de 3de kwalificatieronde tegen Dinamo Kiev.


Als AZ wint komt het in de play offronde erna uit tegen Rapid Wien of AA Gent. Die wedstrijd gaat wel over 2 duels. De winnaar daarvan plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

AZ kan nog steeds niet beschikken over een volledig fitte Calvin Stengs en Oussama Idrissi. ,,Calvin kan geen 90 minuten spelen en op de lange termijn zal dat zeker niet goed zijn, maar nood breekt ook wetten bij zo’n wedstrijd. Als er van tevoren veel spelers uitgaan zal hij toch die 90 minuten vol moeten maken. Oussama zou dat eventueel wel moeten kunnen omdat hij een volledige voorbereiding heeft gedraaid.”

Sterke tegenstander
Slot ziet in Dinamo Kiev dat in 2016/2017 voor het laatst in de Champions League speelde een sterke tegenstander. ,,Snel, sterk, groot, fysiek. Goed op de counter ook. Heel compact in het verdedigen, snel eruit kunnen komen en toch ook aan de bal behoorlijk vaardig. Het maakt indruk als je ze van Shakthar Donetsk ziet winnen in de bekerfinale al was Shakthar toen wel heel veel aan de bal. Maar het is ook altijd moeilijk om in te schatten hoe goed een ploeg is als je de competitie niet dagelijks volgt. Wij hebben aangetoond dat we wedstrijden op verschillende manieren kunnen winnen”, aldus de trainer die nog steeds ongeslagen is in alle 7 Europese kwalificatieduels die hij met AZ speelde.