Doelman Damen debuteert bij Excelsior

29 augustus 2014

Doelman Damen debuteert bij Excelsior

ROTTERDAM (ANP) - Doelman Alessandro Damen maakt zaterdag zijn debuut voor Excelsior in de thuiswedstrijd tegen Heracles. Hij vervangt Jordy Deckers, die na zijn rode kaart van vorige week in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen is geschorst. Omdat de Kralingers nog geen derde doelman hebben kunnen aantrekken is A-junior Kenzo Abel zaterdag reservekeeper.

Trainer Marinus Dijkhuizen kan tegen het nog puntloze Heracles verder nog niet beschikken over Richard Stolte, die herstelt van een hamstringblessure.

Heracles is bezig aan een deprimerende serie. De laatste acht eredivisiewedstrijden gingen verloren en doordat de laatste drie daarvan in het nieuwe seizoen vielen staan de Almeloërs laatste in de eredivisie. ,,We hebben nog niet gewonnen en dat hopen we om te draaien'', zei trainer Jan de Jonge vrijdag. ,,Daar heeft de spelersgroep alle vertrouwen in en wij als staf ook. We hebben geloof in elkaar. De spelers zijn heel duidelijk geweest, de werkethiek is hoog en we willen allemaal beter worden. Maar uiteindelijk moet je winnen, dat weet ik ook.''

De Jonge moet in Rotterdam de ommekeer zien te bewerkstelligen zonder de geblesseerde Dario Vujicevic (voet), Rick Hemmink (knie) en Bram Castro (jukbeen). Oussama Tannane is na zijn twee gele kaarten van vorige week geschorst.